Co to je Hygge?

Hygge znamená cítit se dobře

Hygge. To je styl domova. A také života.

Styl hygge je spojovaný především s Dánskem, patří ale k celé Skandinávii. Samotné slovo hygge má původ v Norštině. My pro něj doslovný překlad nemáme, ale dalo by se říci, že jde o pěstování pocitu štěstí. Ve slově hygge je skrytá pohoda, relaxace, teplo krbu, smích přátel, voňavý hrnek čaje. Je v něm cokoliv, co zahřeje vaše srdce i při dlouhých zimních večerech.

Není to zajímavé? Země Skandinávie mají dlouhé studené zimy, málo sluníčka, a přesto se pravidelně umisťují na vrcholku žebříčků nejšťastnějších zemí na světě. Možná právě proto, že si v chladu a nepřízni museli najít něco, co je bude hřát. A to něco je hygge.

O čem je hygge

Hned vám prozradíme, co přináší hygge do interiéru, ale důležitější je jeho filozofie a styl myšlení. O tom to totiž celé je.

Hygge znamená umění vychutnat si život, všímat si toho hezkého. Být za to vděčný. I pokud (a především) co jde o obyčejné maličkosti všedního dne. Hygge je zachumlat se do teplé deky, dát partnerovi hlavu na rameno a pustit si romantickou komedii. Je to hraní karet s přáteli. Pohodlné oblečení. A teplo útulného domova, kde se vždy cítíte dobře.

Hygge jako styl interiéru

Styl hygge je podobný klasickému skandinávskému stylu. Stojí na jednoduchosti, čistotě a minimalismu. Jeho barvy jsou jednoduché, jemné. Používají se především světlé tóny, hodně bílé, doplněné o jemné pastelové tóny.

Domácnost hygge by vás však měla zahřát, rozhodně nejde o chladný minimalistický styl. A proto klade hygge velký důraz na doplňky, pečlivě vybrané na míru domovu i vám.

Nepřeplácané, jemné a dokonale umístěné. Jsou to mihotající se svíčky, krásný obraz, ubrus ladící s huňatou dekou. Je to především o tom, vykouzlit si doma vlastní dokonalou oázu pohodlí a odpočinku, která vám pomůže spokojeně plout životem.

Pozvěte kouzlo hygge a lagom i k sobě domů. Prohlédněte si naše bytové doplňky v duchu hygge. Protože spokojenost začíná doma.

Zpět do obchodu

Oživí domov, zahřejí u srdce

Atmosféra hygge, síla minimalismu, duše Skandinávie. Dekorace plné originálního stylu a smysluplných hodnot. Podtrhnou jedinečnost vašeho domova a každý den vám připomenou, co je opravdu důležité.

Užijte si radost z tvorby

Odpoutejte svou kreativitu a vychutnejte si klidnou inspirativní chvíli. Vyrobte si s námi dekoraci, která bude jediná svého druhu na světě. Naše kreativní sady vás budou bavit a vašemu domovu budou slušet.

Objevte Kreativní sady

Co znamená Lagom?

“Ani málo, ani moc”.

Je to přístup k životu i designu. Okouzlující svou jednoduchostí, veliký atmosférou a hodnotami. Vděčnost, skromnost, rovnováha, střídmost.

V duši i doma.

Více na našem blogu